15. maj 2011

Det skæve tårn i PANDEKAGER

Dagen begyndte så dejligt med hjemmelavede blåbær-/speltpandekager og græsk yoghurt med blændede bær, nam nam :) . Det blev til brunch, da pandekagerne tog umådeligt længere tid for mig at lave end forventet. Hurra for mine meget lidt talentfulde evner som bager!

OPSKRIFT:
(for dummies som mig)
2 æg
4 dl sødmælk (minimælk/letmælk
kan sagtens bruges i stedet)
Kornene fra 1 vaniljestang
200g speltmel
100g hvedemel (jeg brugte i stedet
150g grahamsmel og 150g hvedemel,
da rugmelet var sluppet op)
1tsk. bagepulver
1tsk. salt
125g friske blåbær + ekstra bær til pynt

Bland æg og mælk godt sammen i en stor skål. Herefter skæres vaniljestangen op, så den kan åbnes og kernerne skrabes ud med en lille knivspids, bland derefter rug-/grahamsmel og hvedemel sammen med vaniljekornene, bagepulver og salt i en anden skål. Melblandingen hældes over i æggeblandingen og røres godt rundt, til der ikke længere er klumper i dejen. Bland tilsidst de friske blåbær i dejen, sørg for at bærene forbliver så godt som hele.

Varm en pande op (middelvarme ca. 5) og hæld smør eller andet fedtstof på. Med en suppeøse skal man nu fordele dejen ud på panden (som med alle andre slags pandekager) i 3 små klatter, eller det antal der ca. er plads til. Pandekagerne skal være gyldenbrune. Læg dem under sølvpapir eller noget andet, så de holder på varmen, mens de resterende pandekager laves.

Ved servering kan man hælde de sidste friske bær over som pynt sammen med sigtet flormelis. Og så smager de super dejligt med sirup på... Enjoy  : D 

1 kommentar:

 1. Føj, jeg bliver helt sulten :( puha....
  Sød blog, og dejlige billeder. Helt klart noget jeg ser mere til nu, da jeg er blevet fast læser.
  Har du tid/lyst så kig da endelig forbi, og bliv fast læser hvis du kan lide hvad du ser!

  Knus
  http://thereselykke.blogspot.com/

  SvarSlet